De Windroos Broederenstraat
Home>Nieuws>Snappet – werken met tablets

Snappet – werken met tablets

dinsdag 6 juni 2017

Tussen de meivakantie en de zomervakantie wordt in groep 4 een pilot gedraaid met het werken met tablets van Snappet. De afgelopen jaren is hiermee ook al veel ervaring opgebouwd op de locatie Bierstraat.

Het werken met Snappet houdt in dat elk kind een eigen tablet heeft waarop de verwerking van een aantal lessen wordt gemaakt, denk aan rekenen, taal en spelling. De kinderen zien direct het resultaat van de gemaakte opdracht en werken verder op hun eigen niveau. Snappet biedt dan ook meerdere voordelen voor de leerlingen en de leerkrachten:

Verbetering van leerresultaat.
Snappet tabletonderwijs leidt tot betere leerresultaten door verhoogde motivatie en concentratie van de leerlingen, hogere productie, directe feedback en meer individuele differentiatie.

Direct inzicht en overzicht.
Leerlingen zien hun voortgang en leren met eigen leerdoelen te werken. De leervoortgang van de klas en de individuele leerlingen is op ieder moment zichtbaar voor de leraren. Dat helpt zowel direct in de klas, als bij de evaluatie en planning.

Meer tijdwinst.
Snappet geeft rust in de klas omdat alle kinderen tegelijk op geschikt niveau aan het werk zijn. Tabletonderwijs creëert meer tijd voor instructie, lesvoorbereiding en remediëring door automatisch nakijken en foutenanalyse.

We zijn blij te kunnen melden dat we  voor De Windroos Broederenstraat ook toestemming gekregen hebben om hiermee te gaan werken in de midden -en bovenbouw.

Zie ook