Over Varietas

Stichting Varietas: verbinden en delen

Verbinden en delen. Daar staat de Stichting Varietas voor. De aangesloten scholen verbinden zich aan elkaar en kunnen op die manier kennis, ervaring en capaciteit uitwisselen. Niet alleen op onderwijskundig niveau, maar ook op het gebied van personeel & management, financiën en onderwijsinnovaties, zoals Slimfit.

“Wij delen de verantwoordelijkheid. Kunnen op elkaar leunen en denken breder.”

Stichting Varietas heeft meer dan 400 medewerkers en ongeveer 4200 leerlingen op basisscholen in Almelo, Deventer, Lochem en Twenterand. Kwalitatief hoogstaand onderwijs is voor ons een belangrijke pijler. Daar werken we elke dag aan met onze scholieren, hun ouders, leerkrachten en andere medewerkers.

Quo Vadis betekent: ‘Waar ga je naar toe?’

Bovendien wordt elk kind gezien op onze scholen en hebben we naast oprechte aandacht voor hen ook oog voor hun ouders. Zij kennen hun kind immers het beste. Met onze interconfessionele grondslag willen wij onze leerlingen normen en waarden meegeven waarin respect voor jezelf en voor anderen centraal staan.

Op deze manier dragen we als Varietas niet alleen bij aan de positieve ontwikkeling van onze kinderen, maar ook voor de samenleving als geheel.