Gezonde school

Onze school is gezond!
Onze school heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald! Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen wij!

 

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

 

Speciale aandacht voor sport en bewegen
Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het thema sport en bewegen. Hiervoor zetten we de volgende activiteiten in;  gymlessen door een bevoegde gymdocent, naschoolse sportactiviteiten, deelname aan sportevenementen, dagelijks buiten spelen waarbij er ook een gevarieerd aanbod van speelmateriaal en spelletjes is en aandacht voor gezonde voeding.

 

Het vignet ‘Gezonde School’ is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

 

Wilt u weten hoe wij denken over gezonde voeding en traktaties lees dan voedingsbeleid voor de basisschool 2018

 

Gezonde school

“Naast goed onderwijs zijn sociale vaardigheden minstens net zo belangrijk voor een kind, beide vind ik terug op De Windroos”

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren