De Windroos Broederenstraat

Snappet

Op beide locaties van De Windroos wordt in de midden- en bovenbouw gewerkt met tablets van Stichting Snappet. Met Snappet heeft elk kind op een eigen tablet toegang tot les- en oefenmateriaal passend bij zijn of haar niveau. Snappet wordt ingezet van groep 4 t/m 8. Het sluit aan op de door ons gebruikte lesmethodes en werkt ondersteunend voor de leerkracht.

Op deze manier kunnen we voor  elk kind steeds beter onderwijs op maat aanbieden: passend onderwijs.

Snappet heeft voordelen voor zowel de leerlingen als de leerkrachten:

  • Verbeterd leerresultaat

Snappet tabletonderwijs leidt tot betere leerresultaten door een verhoogde motivatie en concentratie van de leerlingen. Daarnaast levert het een hogere productie op (kinderen maken meer oefeningen), directe feedback en meer individuele differentiatie

  • Direct inzicht en overzicht

Leerlingen zien hun voortgang en leren met eigen leerdoelen te werken. De voortgang van de klas en van de individuele leerling is op ieder moment zichtbaar voor de leerkrachten. Dat helpt zowel direct in de klas, als bij de evaluatie en planning.

  • Minder werkdruk

Snappet geeft rust in de klas omdat alle kinderen tegelijkertijd aan het werk zijn op een bij hen passend niveau. Tabletonderwijs creëert daardoor meer tijd voor instructie, lesvoorbereiding en remediering door automatisch nakijken en het maken van een foutenanalyse.

 

Klik op het logo voor meer informatie over Snappet

STSNAP003_Logo-Snappet_Pay-off-big-e1439201194332