Inloggen

preview
Nieuwsbrief september 2021
Een frisse start

Afgelopen maandag zijn we dit schooljaar weer fris en opgeruimd begonnen. Na een grondige poetsbeurt bij de poort, hebben de leerkrachten en de leerlingen een goede start gemaakt. Wij hopen op een fijn schooljaar!

x

 

Nieuwe borden

Behalve dat wij fris zijn begonnen met onze leerlingen, heeft ook de school een verfrissende, kleurrijke aanblik gekregen met de nieuwe borden bij de beide ingangen. Sandor Weijn van Multigraphic heeft dit prachtig gedaan!

x

Laptops groep 4 t/m 8

In groep 4 t/m 8 werken alle leerlingen vanaf dit schooljaar op een splinternieuwe laptop. Deze laptops geven ons, in tegenstelling tot de tablets waarop we eerder werkten, meer mogelijkheden buiten het programma Snappet om. Hierbij kunt u denken aan het gebruik van Word, Powerpoint en Internet.

U kunt zich voorstellen dat dit een fikse investering is geweest en dat we daarom goed met onze nieuwe spullen willen omgaan. 

De leerlingen krijgen in groep 4 een eigen laptop, die met hen meegaat tot en met groep 8. (De laptops van groep 8 worden aan het einde van het schooljaar weer doorgeschoven naar groep 4) We leren de leerlingen zelf verantwoordelijk te zijn voor hun eigen laptop. Zij zorgen er persoonlijk voor dat deze in de ochtend opgehaald wordt uit de kast en aan het einde van de dag weer wordt teruggezet. De leerlingen mogen ook alleen op hun eigen laptop werken, niet op die van een medeleerling. De leerkracht zal wekelijks controle uitvoeren en mochten er defecten geconstateerd worden die te maken hebben met de nalatigheid van de leerling, dan zullen wij ouders hiervan op de hoogte stellen en in gesprek gaan over eventuele kosten die hiermee gemoeid zijn. Wat betreft de oordopjes hebben we de volgende afspraken gemaakt:

  • Oordopjes: Leerlingen krijgen eenmalig oordopjes met opberghoesje van school. Na defect of ongemak in gebruik, kunnen leerlingen zelf andere oordopjes van thuis meenemen. Een hoofdtelefoon mag ook.  
  • Op school zullen wij reserve oordopjes hebben liggen. Deze kunnen kinderen kopen voor €1,00. Dit zijn oordopjes zonder opberghoesje. 

Bovenstaande informatie betreft natuurlijk het materiële gedeelte, maar met de toegang tot internet krijgen we vanzelfsprekend te maken met de omgang hiermee.Ons internetprotocol is hiervoor leidend. Wat willen we als school toestaan en wat niet? Het gesprek hierover zal in elke groep uitgebreid gevoerd worden en de afspraken hieromtrent hangen in elk klaslokaal, zichtbaar voor de leerlingen.

Om het voor u duidelijk te maken wat we hiermee precies bedoelen, vindt u deze '10 gouden regels' in de bijlage.

Wij zouden het fijn vinden als u hier thuis, met uw zoon of dochter, ook het gesprek over wil voeren. Op deze manier kunnen we samen optrekken in dit proces.

 

Gezond eten en drinken

Na de vakantie proberen we weer snel in het ritme van "Gezond eten en drinken' te komen. We drinken op de Windroos in de kleine pauze alleen water en eten dan fruit of en gezonde koek. Ook in de grote pauze drinken we bij voorkeur water of gezond drinken van thuis en eten we (bruin) brood met gezond beleg.

Als uw zoon of dochter jarig is, mag er vanzelfsprekend getrakteerd worden. Wij willen u dringend verzoeken om ook dit zo gezond mogelijk te doen. Op internet zijn er tal van ideeën te vinden om hier iets moois van te maken.

 

https://www.mamaliefde.nl/traktatie-school-gezond-leuk-makkelijk-kindertraktatie-verjaardag/ 

 

Zodra het duidelijk is of we ook dit jaar weer mee kunnen doen met het Schoolfruit, zullen we dit uiteraard communiceren. Tot die tijd verzoeken we u om uw zoon of dochter zelf fruit mee te geven naar school.

 

 

Even voorstellen....3 nieuwe collega's!!

Maarten JansenMaarten Jansen, vakleerkracht gym

 

Mijn naam is Maarten Jansen. 28 jaar oud en wonend in Wierden. Mijn hobby’s zijn voetballen, golfen en tennissen. 

Ik ben werkzaam voor Sportbedrijf Deventer. Daarin verzorg ik het bewegingsonderwijs op  verschillende scholen in het primair onderwijs.

Binnen mijn lessen wil ik dat de leerlingen zich veilig voelen, plezier hebben en ontwikkelen!

 

Voor vragen kunt u altijd bij mij terecht!

 

Met vriendelijke groet,

 

Maarten Jansen 

 

pienPien Bruntink, onderwijsassistent onderbouw

 

Hoi!

Mijn naam is Pien Bruntink. Ik ben 19 jaar en sinds 1 augustus onderwijsassistent op de Windroos. U zult mij wellicht wel kennen van vorig schooljaar. Ik heb toen mijn opleiding als onderwijsassistent afgerond op de Windroos en ik mag hier nu werken. Ik ben vooral te vinden in groep 1 t/m 4, om de leerlingen extra te ondersteunen en de leerkrachten te helpen. Ik ben 5 dagen in de week aan het werk op school. Buiten het werk om, vind ik het leuk om te sporten.

 

Groetjes, Pien Bruntink

 

 

xSabrina Schirru, onderwijsassistent groep 5 t/m 8

 

Beste ouder(s) en/of verzorgers,

 
Even een korte introductie. Mijn naam is Sabrina Schirru, (bijna) 31 jaar oud en woonachtig in Deventer. Ik werk nu onderhand alweer 13 jaar met kinderen in de leeftijd fases van 4 tot 15 jaar.
 
Na de opleiding HBO pedagogiek ben ik voornamelijk werkzaam geweest in de jeugdzorg. Waar ik vooral persoonlijke begeleiding heb gegeven in gezinnen en in het onderwijs (cluster 4).
 
Het onderwijs heb ik nooit echt los kunnen laten waardoor ik de switch heb gemaakt om te gaan werken op deze gezellige en kleurrijke basisschool. Het is een grote passie van mij om kinderen te begeleiden en te laten groeien in hun ontwikkeling. De kinderen in hun eigen kracht te laten stralen en zo het beste uit zichzelf te halen.
Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij de Windroos!
 

Groetjes en tot snel. Mochten er vragen zijn, stel deze gerust

Sabrina Schirru

startgesprekken

De komende twee weken staan in het teken van de startgesprekken. Deze startgesprekken gebruiken we niet alleen om kennis te maken met elkaar, maar ook om naar elkaar toe verwachtingen uit te spreken voor wat betreft deze periode van het schooljaar.

Vanzelfsprekend zijn de leerlingen ook aanwezig bij deze gesprekken. Via SchouderCom ontvangt u vandaag  een uitnodiging en kunt u zich intekenen op een tijd die u schikt. 

 

x       x

Belangrijke data in september

 

Woensdag 1 september: Juf Karin(gr 7) jarig

Donderdag 2 september: Ouderraads vergadering

Vrijdag 3 september:  Grote Rekendag

Woensdag 8 september: Juf Janine (gr 6) jarig

Dinsdag 14 september: Prinsjesdag

Dinsdag 21 september: Juf Joyce (gr 1/2) jarig

Woensdag 22 september: Kraanwaterdag

Vrijdag 24 september : juf Sabrina jarig

Zaterdag 25 september: Juf Laura (gr 5) jarig

 

 

Broederenstraat 16, 7411 LB Deventer       Tel. 0570 612216       E-mail: windroos@varietas.nl