Inloggen

preview
Nieuwsbrief oktober 2020
Covid 19, een update

Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Windroos,

 

Deze nieuwsbrief verschijnt iets later dan dat u van ons gewend bent. De reden hiervoor is dat ik in afwachting was van wat stukken die vanuit de Stichting Varietas naar u gestuurd zouden worden. Deze stukken met betrekking toto de nieuwe maatregelen vanuit het kabinet en over vervanging en thuisonderwijs kunt u op zijn laatst donderdag in een aparte mail verwachten.

Wat ik u nu al wel kan vertellen is dat het steeds lastiger wordt om vervangingen rond te krijgen. Doordat onze collega's (meer dan) welwillend zijn om extra te komen werken lukt het meestal wel, maar dit is absoluut geen garantie voor de toekomst. Wij zullen ons uiterste best doen om u zo goed mogelijk mee te nemen in de informatievoorziening als het probleem de groep van uw kind betreft. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Studiedag 30 september

Op woensdag 30 september is er een studiedag voor de leraren. Wij zullen ons die dag verder gaan bekwamen in het voeren van kindgesprekken en het hiermee begeleiden van onze leerlingen. De kinderen hebben een vrije dag!

 

 

Wat er is gedaan op de studiedagen - Barbaraschool

Kraanwaterdag 2020

Afgelopen woensdag hadden we een geweldige opening van de Kraanwaterdag 2020 op de Windroos. Onze leerlingen hebben veel geleerd over het bewust omgaan met kraanwater en hoe goed en gezond het voor je is om kraanwater te drinken. De gastlessen hebben inzicht gegeven in waterzuivering en het belang van verantwoord omgaan met je omgeving in tijden van waterschaarste. Als klap op de vuurpijl werd er een heus watertappunt in de hal onthuld, waarna alle leerlingen een mooie dopper hebben ontvangen. Op allerlei manieren is dit in het nieuws gekomen (Deventer TV, TV Oost, Stentor, Vitens radio en TV). Onderstaand linkje geeft een mooie impressie van deze dag.

 

https://vimeo.com/462535982

schoolfruit

GOED NIEUWS!!

De Windroos mag meedoen aan het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2020-2021!

Onze school krijgt 20 weken lang gratis groente en fruit voor de hele school geleverd!

 

Officiële website EU-Schoolfruitprogramma

Vanaf week 46 (9-15 nov) starten de leveringen op de Windroos. Onze leerlingen zullen dan gedurende 20 weken wekelijks 3 keer een portie fruit ontvangen. Alweer een mooie stap in de richting van gezond en bewust bezig zijn met elkaar!

Kinderboekenweek 2020; En toen...?

Ook dit jaar is er natuurijk weer veel aandacht voor de Kinderboekenweek op de Windroos. Veel lezen is goed voor je woordenschat, je taalontwikkeling en je algemene ontwikkeling. Bovendien is lezen gewoon erg leuk!

 

Het thema van deze kinderboekenweek is: En toen?

We openen deze week op donderdag 1 oktober met wel een hele bijzondere speurtocht die veel te maken heeft met 'vroeger'.....u hoort er thuis vast meer over!! 

Voorlezen is ook erg leuk en daarom heeft elke groep dagelijks een bijzondere 'voorlezer'de komende week. In de groepen vinden allerlei activiteiten rondom het thema plaats en op vrijdagmiddag sluiten we af met een heuse ruilbeurs voor kinderboeken. Dus als nog een uitgelezen boek thuis heeft, kan dat vrijdag 9 oktober mee naar school, zodat ook u zoon/dochter het kan ruilen voor een ander boek.

 

Ook de Bruna heeft dit jaar weer haar welbekende actie:

 

Bruna wil graag samen met scholen, ouders/verzorgers én kinderen het lezen van kinderboeken stimuleren.  
Daarom organiseert Bruna een fantastische scholenactie tijdens de Kinderboekenweek: ‘Sparen voor de schoolbieb’.  
Hoe meer ouders/verzorgers/kinderen er meedoen, hoe meer gratis boeken de school bij Bruna mag uitzoeken!   

Hoe werkt deze actie?  
• Ouders/verzorgers/kinderen kopen een kinderboek bij Bruna (Lange Bisschopstraat) en leveren de kassabon(nen) in op school.   
• De school (juf Karin, groep 7) verzamelt alle kassabonnen tijdens de actieperiode die loopt van 30 september t/m 11 oktober 2020
• De school mag voor 20% van het totale bedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel  

Sparen voor de schoolbieb is een fantastische manier om de schoolbibliotheek uit te breiden.  

Wij willen graag het (voor)lezen van kinderboeken stimuleren door samen met ouders en kinderen de schoolbibliotheek te vullen. Dan wordt lezen vanzelf een feest! 

Met vriendelijke groet,  
juf Karin  

Eventjes voorstellen....

Hallo,

Ik ben Roos Agema, kinderwerker in Voorstad en Binnenstad bij Raster. Raster is een welzijnsorganisatie in Deventer. Wij zijn zowel in de wijk als in verschillende basis- en middelbare scholen in Deventer actief.

Ik ben te herkennen aan mijn (blauwe) Rasterkleding.

Dit schooljaar start ik met meerdere activiteiten op de Windroos. Zowel onder schooltijd als na schooltijd. Op dinsdag gaan we onder schooltijd verschillende pauzeactiviteiten aanbieden. We proberen dan leuke spellen aan te bieden die de kinderen vervolgens ook weer thuis of op dagen dat we er niet zijn zelf kunnen doen.

Tot aan de kerstvakantie hebben we een knutselgroep voor de kinderen van groep 1 tot en met groep 4. Na de kerstvakantie zullen we starten met een andere activiteit.

Heb je vragen over wat wij bijvoorbeeld bij jou in de wijk doen, of heb je een leuk idee? Dan mag je mij altijd een mailtje sturen

r.agema@rastergroep.nl.

Wie weet zien we elkaar op school of in de wijk!

 

Groetjes Roosroos

Naschools aanbod

Zoals hierboven beschreven is er op dit moment een knutselgroep gestart op de dinsdagmiddag. Voor nu geldt dit naschools aanbod voor de leerlingen van groep 1 t/m 4, na de kerstvakantie starten we naschoolse activiteiten voor de leerlingen uit groep 5 t/m 8. Te zijner tijd wordt er aan deze leerlingen gevraagd waar zij belangstelling voor hebben via een enquête.knutselmiddag

Leerlingenraad 2020

Op dinsdag 29 september is er op de Windroos een nieuwe leerlingenraad bekend gemaakt. Een flink aantal leerlingen uit groep 5 t/m 8 had zich kandidaat gesteld en zijn flink aan het lobbyen geweest. Op muurposters hebben zij zich gepresenteerd aan de rest van de school en zo is er op hen gestemd.

Vanmiddag is de nieuwe raad bekend gemaakt! Wij wensen jullie veel succes in dit schooljaar!

leerlingen raad

v.l.n.r. Aylin , Dylara, juf Laura, Joya en Liza

AVG

De afgelopen weken heeft u van ons een papieren formulier gekregen om uw wensen m.b.t. het wel of niet delen van foto's en filmpjes van  w zoon of dochter. Tijdens de kraanwaterdag van afgelopen woensdag werd duidelijk dat dit formulier de 'lading niet dekte'. Hierop kreeg u opnieuw de vraag om wel of geen toestemming te verlenen. Wij begrijpen dat dit verwarrend kan zijn en dat het overzicht er op deze manier niet beter op wordt.

De SchouderCom app geeft ons nu de mogelijkheid om een digitaal toestemmingsformulier te sturen dat u kunt invullen. Dit formulier vult u in principe eenmalig in, maar wijzigingen kunt u ondertussen altijd aanbrengen.

De vraag is dan ook om nog één keertje een vragenlijstje in te vullen via de app, zodat wij een perfect overzicht hebben van welkel lerrling wel of niet op de fotot of film mag.

Wij danken u alvast voor uw medewerking.

 

De bronafbeelding bekijken

 

 

Broederenstraat 16, 7411 LB Deventer       Tel. 0570 612216       E-mail: directiewindroos@stichtingquovadis.nl