Inloggen

preview
september 2020
Een fijne start

We zijn alweer 2 weken op weg in het nieuwe schooljaar. De start van het schooljaar was warm, maar het was te doen. Inmiddels merken we dat de leerlingen weer in het ritme beginnen te komen. Het is een fijne start geweest; alle kinderen aanwezig en een goede sfeer in de groepen.

De afgelopen twee weken noemen we dan ook de 'gouden weken'. De leraren hebben veel tijd besteed aan groepsvormende spelletjes en kanjerlessen om een goed pedagogisch klimaat in de groepen neer te zetten. Dit vormt de basis voor de rest van het schooljaar. In een fijne en veilige omgeving kun je jezelf het beste ontwikkelen.

 

hulpzonder fouten maken kun je niets leren

Geen ouders in de school

Zoals iedereen weet is het nog steeds niet mogelijk om u, als ouder. In de school te ontvangen. Dit vinden wij erg jammer en we realiseren ons dat het contact tussen school en thuis op deze manier niet optimaal is. Wij hopen en verwachten dat u zich meldt wanneer u iets te vragen/te zeggen heeft. Een telefoontje of een mailtje kan natuurlijk altijd en we zullen u zo snel mogelijk antwoord geven.

In enkele gevallen kan het toch zo zijn dat u uitgenodigd wordt om toch in de school te komen. In dat geval vragen wij u uzelf te registreren in de map die beneden in de hal ligt. Uiteraard is dit alleen mogelijk wanneer u geen gezondheidsklachten heeft en waarborgen wij de 1,5 meter.

Hoofdluiscontrole

Het gevolg van de Covid19-regels maakt dat de luizenouders ook geen controles kunnen doen op school. Wij vragen u om deze controles zelf thuis heel regelmatig uit te voeren en ons te berichten als er sprake is van hoofdluis bij uw zoon of dochter. Wij zullen dan zorgen dat de ouders van de desbetreffende groep op de hoogte worden gesteld.

luis

Startgesprekken

In de week van 31 augustus vinden de jaarlijkse startgeprekken plaats. Vanwege de omstandigheden zullen deze dit jaar via Teams worden gevoerd. Als het goed is heeft u inmiddels een uitnodiging van de leraar van u kind ontvangen.

Via deze Nieuwsbrief willen wij nogmaals benadrukken dat het in het belang van uw kind is dat u zich opgeeft en de gesprekken samen met uw zoon/dochter en de leraar voert.

Wij wensen iedereen hele fijne gesprekken toe.

App SchouderCom

Wij hebben gezien dat er al veel ouders de app gedownload en geïnstalleerd hebben. Dat is heel fijn, want zo blijft u (net als eerder met Klasbord) op de hoogte van het wel en wee in de groep van uw kind.

Als u dit nog niet heeft gedaan, verzoeken we u dat zo snel mogelijk te doen, omdat u anders wellicht informatie zult gaan missen.

Mocht het niet lukken met de app of werkt de link die u hebt ontvangen niet? Meld het ons dan kunnen we u helpen!

Let op: u dient de Varietas app te downloaden, niet de SchouderCom app!

Cito afnames

Voor de zomervakantie hebben onze leerlingen een aantal Cito's behorend bij ons leerlingvolgsysteem gemaakt. De Cito's betreffende het leesonderwijs worden in de 2e en 3e week van september afgenomen.cito

verjaardagen en trakteren

Zoals de leraar van uw kind al heeft aangegeven, worden de verjaardagen van onze leerlingen ook op een andere manier gevierd; de traktaties moeten verpakt zijn en uw zoon of dochter kan de klassen niet rondgaan met een mooie verjaardagskaart. Voor dit laatste hebben we een goede oplossing gevonden in de vorm van de 'verjaardagstafel' beneden in de hal.

jarigDe hele school ziet het nu als jouw kaart op de verjaardagstafel ligt!

We hebben de afgelopen weken ook gemerkt dat er hele creatieve mogelijkheden zijn om iets te trakteren dat zowel verpakt is als gezond, maar we staan open voor idee├źn. Dus: als u een leuk idee heeft om te trakteren horen we dat graag!

 

stagiaires op de Windroos

Wellicht heeft u van uw zoon of dochter namen gehoord van nieuwe 'meesters' of 'juffen' in hun klas. Een flink aantal stagiaires zijn namelijk gestart op de Windroos. Via het blog van de app zullen zij zich snel een keertje aan u voorstellen.

Kalender september
   
dinsdag 1 september juf Karin (gr 7 ) jarig
donderdag 3 september schoolfotograaf
dinsdag 8 september  juf janine (gr 6) jarig
donderdag 10 september  OR vergadering
dinsdag 15 september MR vergadering
maandag 21 september Juf Joyce (gr 1/2) jarig
woensdag 23 september

kinderpostzegels

Nationale kraanwaterdag

vrijdag 25 september Juf Laura (gr 7) jarig
maandag 28 september verkiezingen leerlingenraad
woensdag 30 september studiedag; leerlingen zijn vrij
woensdag 30 september start Kinderboekenweek

 

 

Broederenstraat 16, 7411 LB Deventer       Tel. 0570 612216       E-mail: directiewindroos@stichtingquovadis.nl