Inloggen

preview
Nieuwsbrief november 202020
Update Covid-19

Wat betreft de maatregelen die we op de Windroos nemen, zijn er op dit moment geen grote veranderingen. Wat we wél willen is dat externen die onze school bezoeken een mondkapje dragen als ze zich door het gebouw begeven.

Als u als ouder in de school móet zijn is dit dus ook een plicht. Dank voor uw medewerking hierin.

De bronafbeelding bekijken

Vanaf heden: Alle communicatie via de Varietas App

Inline image

 

We werken nu al bijna een half jaar met de app van Varietas en we merken dat we al aardig gewend raken. Tot op heden werd er gecommuniceerd via de mail van Parnassys én via de app. We maken het voor u nu een stuk makkelijker:

 

Vanaf dit moment zullen er vanuit de Windroos alleen nog maar mails gestuurd worden vanuit de App. Parnassys gaan wij hiervoor niet meer gebruiken (alleen deze Nieuwsbrief nog). Om op de hoogte te blijven zult u er dus voor moeten zorgen dat de App werkt. 

Als u om welke reden dan ook problemen ondervindt met het gebruik van de app of de installatie hiervan, neem dan contact op met juf Joyce (j.scholten@varietas.nl) en zij zal u dan helpen.

 

Teams en SchouderCom

Afgelopen periode hebben wij ervaren dat de Covid-19 maatregelen weer verder werden aangescherpt. We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar we willen goed voorbereid zijn mocht het nodig zijn! De vorige thuiswerkperiode hebben wij ervaren dat collega’s, kinderen en ouders van de Windroos er alles aan gedaan hebben om het onderwijs zo goed mogelijk door te laten lopen. Natuurlijk blijven we zo lang mogelijk op school lesgeven.  

 

Toch willen wij er alvast rekening mee houden dat we misschien weer thuis les moeten geven. Net als de vorige periode zullen wij dit blijven doen via Teams en ook via de blog van schoudercom 

Om te zorgen dat Teams goed werkt en meteen aan de slag kunnen zodra dat nodig is. Willen wij nu alvast kijken of het bij iedereen werkt.  

Graag horen wij bij wie de Teams app nog niet werkt. Hierover mag u mailen naar: j.scholten@varietas.nl.

 

Nogmaals, wij hopen dat het niet nodig gaat zijn. Maar we willen nog beter voorbereid zijn, mochten de maatregelen vanuit de overheid verder worden aangescherpt.  

 

Een gezonde groet,  

Het team van de Windroos.  

Studiedag 6 november

Studiedag vrijdag 6 november

alle leerlingen zijn vrij

 

 

Op vrijdag 6 november zitten de juffen en meester van de Windroos in de schoolbanken. Op die gaan wij als team ons verder ontwikkelen en bekwamen in het voeren van kindgesprekken en gaan we leren hoe we kinderen kunnen uitdagen in hun leerproces door de juiste vragen te stellen en daardoor de nieuwsgierigheid bij kinderen aan te wakkeren. Onze leerlingen zijn die dag vrij.

Inline image

Gezonde School

Dat de Windroos een gezonde school wil zijn is u al langer bekend. Regelmatig staan wij hierbij stil door activiteiten die er zijn. Dagelijks is het een onderwerp bij het eten en drinken. We merken dat het drinken van water heel goed gaat en en zo ook het eten van gezond voedsel. 

Soms is het nog lastig om te bepalen wat uw kind mee naar school kan nemen. In de schoolgids staat het heel simpel vermeld:

1e pauze: fruit en water

2e pauze: Bruin brood met gezond beleg en/of fruit en sap of zuivel.

Rijksoverheid logo

Voor meer ideeën voor een gezonde lunch is het misschien ook eens leuk om op de volgende site te kijken:

https://www.voedingscentrum.nl/nl/gezonde-recepten/gezonde-lunch-recepten.aspx 

 

Voor gezonde traktaties ook nog inspiratie onder de volgende link:

https://www.voedingscentrum.nl/trakteren 

 

GMR Varietas zoekt jou!

Stel jij je kandidaat voor de nieuwe GMR?


Vind jij het leuk om mee te denken over bovenschools beleid en afspraken bij Stichting Varietas? Wil jij betrokken worden bij de veranderingen en ontwikkelingen die spelen in onze organisatie?

Stel je dan kandidaat voor de nieuwe GMR van Stichting Varietas. Je hebt tot 17 november 2020 de tijd om je aan te melden.

 

Kijk voor meer informatie snel op: https://www.varietas.nl/p/GMR

 

x

 

Nieuws uit de MR

Eventjes voorstellen....Jaap van Gelder

 

Sinds begin van dit schooljaar heeft de MR van de Windroos een nieuwe voorzitter.

 

Via deze weg wil ik me graag even voorstellen. Ik ben Jaap van Gelder. Ik ben de vader van Joris en Bram. Aan het begin van het schooljaar ben ik gevraagd om Jessica Hoogeland te vervangen als voorzitter van de MR. Dit vond ik een hele eer en heb hier ook “Ja” op geantwoord. Voor mij is het een hele nieuwe ervaring en uitdaging, maar ik heb er zin in. Ik hoop dat we er met zijn allen voor kunnen blijven zorgen dat de kinderen een fijne tijd op school hebben.

 

Inline image

 

 

Broederenstraat 16, 7411 LB Deventer       Tel. 0570 612216       E-mail: directiewindroos@stichtingquovadis.nl