Kinderoefentherapie
10 januari 2022

Kinderoefentherapie op school

 

Merle

 

Geachte ouders/verzorgers,

Mijn naam is Merle ten Brummelhuis, vanaf dit schooljaar ben ik op woensdag actief als kinderoefentherapeut op basisschool de Windroos.

 

Wat is Kinderoefentherapie:
Kinderoefentherapie helpt kinderen die niet goed kunnen mee komen met hun leeftijdsgenoten op gebied van motorische vaardigheden (zowel grof als fijn motorisch).
Tijdens de basisschool periode leren kinderen veel nieuwe motorische vaardigheden zoals fietsen, zwemmen, schrijven, gymmen en ballen. Sommige kinderen hebben meer moeite om tot deze vaardigheden te komen dan anderen, wat kan lijden tot ontwijkend gedrag en onzekerheid bij het kind. In dat geval kan de kinderoefentherapeut hulp bieden!

Na aanmelding wordt er een motorisch onderzoek afgenomen waarbij wordt gekeken naar de volledige motorisch ontwikkeling. De bevindingen worden vermeld in een verslag en op basis daarvan kan bekeken worden of uw kind baat heeft bij Kinderoefentherapie. Tijdens de therapie staat het plezier in bewegen centraal. De behandelingen sluiten aan bij de dagelijkse bezigheden van het kind en de hulpvraag van leerkracht, ouder en/of het kind zelf.

Wilt u uw kind aanmelden? Dat kan! In overleg met de intern begeleider of de leerkracht van uw kind kan uw kind worden aangemeld. Natuurlijk mag u mij ook rechtstreeks benaderen.

 

Voor meer informatie verwijs ik u naar de website www.kinder-oefentherapiedeventer.nl of neem contact op via telefoonnummer: 0622165794 of mailadres: info@kinder-oefentherapiedeventer.nl.

 

Met hartelijke groet,  
Merle ten Brummelhuis
Kinderoefentherapeut Cesar

 

“Naast goed onderwijs zijn sociale vaardigheden minstens net zo belangrijk voor een kind, beide vind ik terug op De Windroos”

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren