De Windroos Broederenstraat
Home>Nieuws>Koningsspelen en sponsorloop

Koningsspelen en sponsorloop

zondag 9 april 2017

Koningsspelen en sponsorloop

Dit jaar vieren wij op 21 april de koningsspelen en combineren dit met de sponsorloop.

Informatie sponsorloop:
Het geld dat wordt opgehaald zal dit jaar gaan naar ‘Stichting het vergeten kind’. Dit goede doel is gekozen door de leerlingenraad. Stichting het vergeten kind wil vergeten kinderen zichtbaar maken en hun welzijn verbeteren. In Nederland leven tienduizend kinderen die niet de kans krijgen om kind te zijn. Zij dreigen ten onder te gaan aan problemen, zorgen en negatieve ervaringen. Kinderen kunnen hier niets aan doen, maar zijn er wel de dupe van. Stichting het vergeten kind wil eraan bijdragen dat alle vergeten kinderen in ons land een échte kans krijgen op een eerlijke start van een waardevol leven in onze maatschappij. Wil u meer informatie over ‘Stichting het vergeten kind’ kijk dan op: www.hetvergetenkind.nl.

Uw kind krijgt vrijdag 7  april de sponsorlijst mee en kan dan opzoek naar sponsoren. Het geld wordt na de sponsorloop opgehaald. Uiterlijk vrijdag 12 mei  moet het geld weer ingeleverd worden op school, bij de leerkracht van uw kind. De sponsorloop wordt dit jaar samen georganiseerd met de locatie Bierstaat.

Dagplanning:
We beginnen de dag met een koningsontbijt. De groepen 1, 2, 3 en 4 gaan ontbijten op de Bierstraat. De groepen 5 t/m 8 eten in hun eigen klas op de Broederenstraat. De leerlingen van groep 1 t/m 4 hebben een inloop tot 8.45 uur, zodat u eerst uw bovenbouw leerling naar de Broederenstraat kan brengen indien nodig.

Om 10.00 begint de sponsorloop op het parkeerterrein van Go Ahead Eagles. Daar zal eerst groep 1, 2 en 3 van start gaan. Om 10.40 uur zijn de groepen 4, 5, 6, 7 en 8 aan de beurt. Denk eraan dat uw kind 21 april sportkleding en goede schoenen aanheeft, zodat uw kind veilig en prettig kan lopen.  U bent van harte uitgenodigd om uw kind aan te moedigen!

Na de sponsorloop gaan de groepen 1, 2, 3 en 4 naar de speeltuin ‘De Driehoek’. Hier krijgen ze ranja en een tussendoortje. De kinderen mogen hierna lekker spelen.
De groepen 5, 6, 7 en 8 gaan naar de Bierstraat. Zij krijgen hier ranja en een tussendoortje. Hierna is er een zevenkamp uitgezet op het schoolplein en in de gymzaal. In groepjes gaan ze alle onderdelen langs.

Om 13.00 uur kunt u uw kind uit groep 1, 2, 3 en 4 ophalen bij de speeltuin ‘De Driehoek’.

Om 13.00 uur kunt u uw kind uit groep 5, 6, 7 en 8 ophalen op de Bierstraat.

Gaat uw kind naar de BSO op 21 april? Geef dit dan aan bij de leerkracht van uw kind. Uw kind wordt dan meegenomen naar de Broederenstraat.

NB: Mocht het slecht weer zijn dan gaan de koningsspelen en de sponsorloop niet door. U hoort dit dan uiterlijk één dag van te voren. De kinderen gaan dan gewoon naar hun eigen locatie en klas. Er wordt dan een binnenprogramma verzorgd.

De reservedatum voor de sponsorloop is 31 mei 2017.