De Windroos Broederenstraat
Home>Nieuws>Kinderoefentherapie op school

Kinderoefentherapie op school

donderdag 18 oktober 2018

Mijn naam is Merle ten Brummelhuis en ik zal dit schooljaar Kinderoefentherapie aanbieden binnen school. Op woensdag zal ik aanwezig zijn op de Broederenstraat.

Wat is Kinderoefentherapie:

Een kinderoefentherapeut helpt kinderen die niet goed kunnen meekomen ten opzichte van hun leeftijdsgenootjes op het gebied van motorische vaardigheden (zowel de grof- als fijn motorisch). Tijdens de basisschool periode leren kinderen veel nieuwe vaardigheden. Wanneer een kind moeite heeft met het toepassen van deze vaardigheid wordt vaak ontwijkend en/of onzeker gedrag waargenomen. Vaardigheden waar kinderen tijdens hun schoolperiode moeite mee kunnen hebben zijn onder andere; het niet goed kunnen rennen, springen, klimmen, hinkelen en ballen, vaak struikelen of vallen, moeite hebben met leren zwemmen of meekomen met sporten en spel, opvallende onhandigheid, eventuele diagnoses DCD en dyspraxie, houterig bewegen, moeite hebben met de zelfredzaamheid zoals het aankleden, drinken inschenken, eten (met bestek) en veters strikken, problemen met knutselen en problemen met het (leren) schrijven.

Na aanmelding bij een kinderoefentherapeut wordt aan het kind, de ouder(s)/verzorger(s) en de leerkracht(en) gevraagd met welke activiteit het kind moeite heeft (hulpvraag). Tijdens het motorisch onderzoek wordt het motorisch functioneren van het kind in kaart gebracht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van motorisch tetst, vragenlijsten en een observatie.

Het doel van een behandeling is het aanleren van motorische activiteiten zodat het kind mee kan doen met leeftijdsgenootjes. Het aanleren van motorische activiteiten gebeurt altijd spelenderwijs. Tijdens de behandelingen staat plezier in bewegen centraal.

Wilt u uw kind aanmelden? Dat kan! In overleg met de intern begeleider of de leerkracht van uw kind kan uw kind worden aangemeld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het telefoonnummer 06 130 43 287 of via het mailadres: info@kinder-oefentherapiedeventer.nl

Met een bewegelijke groet,

Merle ten Brummelhuis

Oefentherapeut Cesar

Kinderoefentherapeut