De Windroos Broederenstraat
Home>Nieuws>Geef mij maar een boek!

Geef mij maar een boek!

donderdag 26 januari 2017

Het nieuwe actieboek van de landelijke boekhandelsactie GEEF MIJ MAAR EEN BOEK! wordt de klassieker Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens.

De startdatum van de tweede editie van de actie is vrijdag 10 februari 2017.

Het actieboek: Achtste-groepers huilen niet voor €2,-

Inhoud:
In de groep van juf Ina is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig is zij erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als haar leerling Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf Ina niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om het kamp, het schoolvoetbaltoernooi, of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.

Prijzen:
Het boek is bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury (-10 tot 12 jaar) De film ontving De Gouden Kalf Publieksprijs en won ook internationale prijzen.

Film:
Van het boek is in 2012 een ontroerende familiefilm gemaakt door Dennis Bots, met rollen van Hanna Obbeek, Nils Verkooijen, Eva van der Gucht en Johanna ter Steege. Kijkers: Meer dan een miljoen mensen zagen de filmversie in de bioscoop en op tv.

Leeftijd: 
10-12 jaar

Wees er snel bij, want OP = OP!