De Windroos Broederenstraat
Home>Nieuws>De eerste weken in groep 6!

De eerste weken in groep 6!

dinsdag 17 oktober 2017

Zo… De eerste periode van dit schooljaar zit erop! Nog 3 dagen en dan kunnen we genieten van een weekje vakantie. En verdiend ook, want wat heeft groep 6 hard gewerkt de afgelopen weken. We zijn keihard aan de slag gegaan met rekenen (oh oh, die tafels…), taal en spelling, allemaal via Snappet. Dat was wel even wennen. Ook maakten we kennis met Blits, een methode voor studievaardigheden.

De Kinderboekenweek hebben we geopend door middel van een Heksenrace, waarbij wij tegen groep 4/5 moesten racen. Hiermee hebben we een griezelig boek gewonnen! Tijdens het knutselen hebben we twee verschillende monsters gemaakt: één met behulp van een dobbelsteen, een gooi-schema en wasco en de andere was uitklapbaar. Daarnaast hebben we het nummer van Kinderen voor Kinderen geoefend en mét resultaat, want op het eind kende bijna iedereen het dansje! We hebben de week afgesloten met een griezelige maar ook grappige film en natuurlijk het ouderkijkmoment. We hebben samen met de ouders het griezelige reactiespel gedaan.

Op de laatste dinsdag voor de vakantie mocht groep 8 meedoen aan een aflevering van Zappsport. Wij mochten even kijken bij de opnames en mochten aanmoedigen!

Na de vakantie komen de laatste tafels (8 en 9) aan bod en sluiten we af met een toets met álle tafels. Gaat helemaal goed komen! Ook beginnen we met een aantal nieuwe dingen. We starten DaVinci op, een methode op het gebied van wereldverkenning. Natuurlijk hoort daar ook topografie bij. Kortom: leuke, nieuwe dingen om een nieuwe periode mee te beginnen!

Voor nu wil ik alle kinderen en hun ouders alvast een hele fijne vakantie wensen. Geniet ervan!